React + Umbraco - En god ide? banner

React + Umbraco - En god ide?

React + Umbraco - En god ide?

Vi har netop færdiggjort en hjemmeside opgradering til Danmarks Flyttemand ApS, hvor vi er gået fra en .net core baseret løsning, hostede på Azure, til en Umbraco baseret løsning.

Umbraco giver kunden mulighed for selv at vedligeholde rigtig mange ting på hjemmesiden, og kan nemt videreudvikles, i takt med kundens behov. Kunden får også en mere sikker hjemmeside, da Umbraco Cloud løbende bliver sikkerhedsopdateret og fejlrettet, og der er mulighed for adgangsstyring, rettighedstildeling, historik mv.

Webudvikling nutildags handler lige så meget om optimering af hjemmesiden til mobil, browser, sociale medier, mv. som det indhold man kommer der i. Derfor er det vigtigt at indholdet bliver vist brugervenligt, hurtigt og responsivt. Det er her React.js frameworket kommer ind i billedet.

 

React framework

Information omkring react framework kan findes på https://reactjs.org.


React frameworket bruges i dag af mange store firmaer verden over, blandt de største finder man bl.a. Facebook, Airbnb, Cloudflare, Dropbox, Paypal.

React er kendt for at være lynhurtig til at vise indhold på en side, det gør den bl.a. ved hjælp af sin virtuelle-dom, hvor kun den del af indholdet på siden der er ændret, bliver opdateret. Dette kan du også afprøve ved at klikke rundt på den prisberegner vi har udviklet til Danmarks Flyttemand ApS.

Her er vores liste af positive og negative ting vi har lært under React udvikling til Umbraco:


Positivt:

 • Nem integration i Umbraco
  • Vi har integreret React som man ville integrere et eksternt plugin. Dvs. vi loader nogle script filer ind på siden, og ved hjælp af et div tag placeres indholdet på siden. Alt dette gøres i en Umbraco macro, og kan dermed places alle steder på hjemmesiden.
 • React applications hastighed ved rendering af indhold
 • Udviklingsmuligheder
  • Stortset alle tænkelige løsninger kan udvikles i React.
 • Adskilt fra Umbraco
  • React loads som sagt ind på siden ved hjælp af et div-tag og script filer, selv React udviklings-project er adskilt fra Umbraco og har sit eget repository, dette giver os mulighed for at udvikle løsningen lokalt, hvor Umbraco/backend kan kaldes ved hjælp af REST api (Hvis der skulle være et behov for dette), under build & deployment bliver react filerne lagt i en folder på Umbraco, så de også er versionsstyret her.
 • Nemt at lære
  • Hvis man har arbejdet med nogle client-side-frameworks før, så som Angular, kan man hurtigt komme i gang med React, efter en dags online-træning. Hvis man også skal implementere Redux eller andre state-frameworks til React, kan det hurtigt blive tungt at komme i gang.

Negativt:

 • Udviklingstid og omkostning ved opstart
  • Opstarten i et React project kan være ressourcekrævende, det kan tage en del tid når man begynder at designe det overordnet arkitektur, samt de første containers og state-management (Redux el. andet) for disse.